Jak zkombinovat skincare produkty se Samoopalovací mlhou

Dodržujete pravidelnou skincare rutinu a hledáte ověřenou spolehlivou cestu, jak ji zkombinovat se samoopalovacími přípravky? Pak je tento článek právě pro vás!

Následující odstavce vám prozradí, jak snadno lze získat to nejlepší z obou světů, které skincare produkty mohou svým složením opálení rychleji odbourávat a v neposlední řadě také proč nepodcenit hydrataci pleti.

 

Po jakém odstínu samoopalovací mlhy sáhnout?

Výběr správného odstínu mlhy je klíčový. Pojďme si proto hned z kraje objasnit, jaké jsou vaše možnosti a na základě jakých faktorů se budete rozhodovat.

Zatímco samoopalovací krém nebo pěnu používáme na tělo, samoopalovací mlha slouží k opálení obličeje, krku nebo i dekoltu. Tyto mlhy jsou na obličej vhodnější než běžné samoopalovací produkty na tělo, jelikož zamezují ucpávání pórů a navíc přirozeně opalují a rozjasňují obličej.

Naše samoopalovací mlhy nabízí 2 druhy odstínů a 2 typy vůní, přičemž zlaté pravidlo zní:
začněte vždy světlejším odstínem“:

  1. Odstín light/medium (světlý/střední) zajišťuje mírnéstřední opálení, načež pleti dodává na zářivě opáleném vzhledu. Je vhodný především pro blondýnky a světlé typy. Na našem e-shopu je naleznete v nabídce s tropickou nebo i se sladkou vůní melounu.

    5_1

  2. Odstín medium/dark (střední/tmavý) je určen snědším a tmavým typům, ideálně pak vám, kteří již máte se samoopalovacími přípravky zkušenost. Obsahuje totiž vyšší koncentraci opalovacího činidla DHA, jehož nadměrné užití v případě světlé pokožky může vést k nepřirozeně působícímu až oranžovému opálení. Opět je dostupný v tropické verzi nebo zde také i s oblíbenou vůní kokosu.
    6_1

Samoopalovací mlhu lze také vrstvit, tedy aplikovat více dní po sobě – průběžně tak můžete opálení ztmavovat, jak si jen budete přát.


Jak se správně nanáší samoopalovací mlha

Vše spočívá v náležité přípravě!

Níže najdete přehledný postup kroků, které následovat, chcete-li dosáhnout perfektních výsledků tou nejspolehlivější cestou.

Ideálně 24hod před aplikací samoopalovací mlhy:

  1. Započněte exfoliací neboli lehkým peelingem. Jedná se o efektivní formu čištění pleti odstraněním odumřelých kožních buněk, přičemž zároveň přispívá ke kožní regeneraci a zanechává obličej příjemně jemný na dotek.
  2. Abyste zamezili nežádoucímu vysychání pokožky, po exfoliaci pokožku hydratujte pomocí obličejového krému/gelu.

Těsně před užitím samoopalovací mlhy:

  1. Tip: Opláchněte si obličej studenou vodou – ta uzavírá póry, a usnadňuje tak proces nanášení jakýchkoli kosmetických přípravků.
  2. Pleť osušte. Ujistěte se, že je odlíčená a čistá.

Během aplikace:

  1. Držte produkt 15 cm od obličeje i krku, zavřete oči a nastříkejte.
  2. Mlhu rozmažte pomocí Kabuki štětce.
  3. Nechte působit minimálně 4-6 hodin, nejlépe nechte produkt působit přes noc.

A máte hotovo!


Kombinace skincare rutiny a samoopalovací mlhy

Kompletní skincare rutinu se samoopalovací mlhou pak spojíte velmi jednoduše. Postačí dbát na to, aby mlha dostala prostor se řádně vstřebat. Znovu vám tudíž doporučujeme počkat jednu noc, než na obličej začnete nanášet cokoli jiného. Opálení bude mít za těchto podmínek hloubkový účinek a vytěžíte z něj maximum.

Jste-li zvyklí o svou pleť pečovat v určitých intervalech a přejete si je zachovat, naší radou je skincare provést alespoň hodinu před či po aplikaci samoopalovací mlhy.

Na co si dát pozor

Součástí vaší skincare rutiny také mohou být látky, které sice prospívají pleti, ale se samoopalovacími přípravky si příliš nerozumí. Zatímco kyselina hyaluronová, vitamín C nebo opalovací krémy životnost umělého opálení prodlužují, jiné složky urychlují proces jeho vyblednutí.

Příkladem uvádíme:

  • Retinol
  • AHAs (Alfa hydroxykyseliny) a BHAs (Beta hydroxykyseliny)
  • Obličejové oleje

Produkty obsahující takovéto složky samozřejmě můžete ve své kosmetické taštičce ponechat i nadále – pouze zvažte jejich užití den před aplikováním samoopalovací mlhy.


Aftercare a hydratace pleti

Aby vaše kůže zůstala vyživená, zdravá a odstín opálení ztrácela rovnoměrně, vyplatí se o ni náležitě pečovat.

Za zcela zásadní považujeme pravidelnou hydrataci, a to přibližně jednoudvakrát denně.

Samoopalovací mlha vašemu obličeji neposkytuje žádnou ochranu před UV zářením, nezapomínejte proto na již zmíněný opalovací krém s co nejvyšším SPF faktorem. Aplikujte ho každé ráno po použití pleťového krému a dále, v případě dovolených na sluníčku, i několikrát v průběhu dne.

Závěrem bychom rádi dodali, že je naprosto v pořádku držet se exfoliační a skincare rutiny, na níž jste zvyklí. Jakmile opálení začne blednout, bez váhání sáhněte po samoopalovací mlze a vaše pleť bude zase vypadat jako po návratu z exotické dovolené.  


Za Tým beautymanifesto.cz, Vojtěch Slíva